Om meg

OM BERNT OLA

Aktuelt

 

Bernt Ola Volungholen er siden sesongen 16/17, fast ansatt i solistensembet ved Luzerner Theater, i Sveits.

Her har han gjort roller som Papageno, Marullo, Lescaut, Talbot og Black Minister. Han freelancer jevnlig og gjør konserter både nasjonalt og internasjonalt. Han har et stort hjerte for hjemstedet sitt og gjør så mye han kan på Hedemarken.

 

Opphav

 

Bernt Ola kommer fra bygda Vallset på Hedmarken. Han fikk sine første musikalske erfaringer fra det lokale skolekorpset hvor han spilte tuba. Det var takket være tubaspillet Bernt Ola oppdaget sangtalentet, dette skjedde på musikklinjen ved Stange Videregående skole med obligatorisk undervisning i sang bi-instrument.

Kulturbygda Vallset har gitt Bernt Ola et utmerket utgangspunkt for å studere opera. Kvennstuguteateret og kvennstugurevyen i Vallset har vært en flott arena for Bernt Ola hvor han har fått utfolde sitt sceniske talent.

 

Hjemstedet og familien er den beste inspirasjon og motivasjon for Bernt Ola og han er evig takknemlig og stolt over plassen han kommer fra.

Utdanning

 

Bernt Ola startet sin sangutdanning på Norges Musikkhøgskole i 2009, hvor han de to første årene studerte med professor Barbro Marklund Petersone og professor i akkompagnement Sigmund Hjelset og de to siste årene med Folke Bengtson og Patrick Johanson.

 

De to siste årene av utdanning på musikkhøgskolen valgte Bernt Ola å spesialisere seg i Opera. Dette gjorde han ved Kusnthøgskolen i Oslo. Her fikk Bernt Ola fremføre roller som Demetrius (A Midsummer night’s Dream)Greven (Le Nozze di Figaro), Schaunard (La Bohème) og flere til.

 

Fra høsten 2013 til våren 2016 var Bernt Ola student ved Operaakademiet i København med Susanna Eken og Christen Stubbe Teglbjærg som lærere.

 

I Bernt Olas andre år ved akademiet benyttet det kongelige teater i København han som Journalisten i Alban Bergs Lulu og som cover for Papageno i Tryllefløyten. I hans tredje år ved akadmiet fikk Bernt Ola sin debut ved Den Norske Opera og Ballett som Papageno i Alexander Mørk Eidems kritikerroste Tryllefløyte. Som siste produksjon i København sang Bernt Ola Silvio fra I Paglicci og Wolfram i utdrag fra Tannhäuser.

 

 
 
 

KONTAKTINFORMASJON MANAGEMENT:

 

Stellis Polaris Management v/ Richard Klingspor

 

Tel: +47 99 78 58 86

 

richard.klingspor@stellispolaris.com

 

www.stellispolaris.com

KONTAKT MEG

BERNT OLA VOLUNGHOLEN

 

Bernt Ola Volungholen fra Vallset på Hedmarken er operasanger, skuespiller og artist. Han arbeider både internasjonalt, nasjonalt og lokalt. Hans repertoar strekker seg fra opera til viser.

 

KONTAKT MEG

 

EPOST: kontakt@operabernt.no

TELEFON: +47 994 90 182

WWW.OPERABERNT.NO

© Operabernt 2018